Skip to content

8 november, 2017

Bygget håller tiden

Bygget av Borås Kongresscenter pågår för fullt och huset planeras stå klart för inflyttning hösten 2018

– Tidsplanen håller, säger IBAB:s VD Lars Nordin. Tiden är otroligt viktig att hålla av flera skäl. Dels är det kontrakt som är tecknade och vår hyresgäst är förberedd för inflyttning. och man har startat arbetet med att boka kongresser. Om tiden förskjuts under byggprocessen kostar det mycket pengar. Men vi håller produktionstiden och därmed också ekonomin.

Idag är arbetet med att iordningställa den bevarade byggnaden, från 1939, mot Järnvägsgatan aktuellt. Det handlar om att återställa byggnaden med nya golv, väggar och tidstypiska fönster.

Gamla Folkan är riven och där pågår arbete med att resa prefabricerade stommar och betonggjutningar. Målet är att hela denna del skall vara ”tätt hus” vid årsskiftet. Därefter startar det invändiga arbetet.

Fasaderna på den befintliga byggnaden mot Järnvägsgatan blir putsade som tidigare. Den nya byggnaden kommer att täckas av profilerad lättmetall i oxiderad aluminium.

– Att färdigställa ett bygge av denna omfattning kräver ett omfattande arbete av flera inblandade parter. Det är ett intressant projekt som kommer att göra avtryck i Borås centrum, avslutar Lars Nordin.

Ett sextiotal arbetar med projektet som omsluter 210 miljoner kronor.

/IBAB


Nyhet

Operatör klart


Operatör klart för Borås Kongress. Styrelsen för Borås Kongresscenter AB har beslutat om att tilldela driftoperatörsavtalet för Borås Kongress till…
Nyhet

Julshow


Donec ornare volutpat ex eu porta. Integer accumsan vehicula ligula ut iaculis. Vivamus tristique ante eu dolor vehicula tempor. Duis…