Skip to content

Kommunikationer


Resa till och inom Borås

Borås ligger i en folktät region i Västsverige med 1,5 miljoner människor inom en tiomilsradie. Borås är knutpunkt för fyra riksvägar, bland annat motorvägen mellan Göteborg och Stockholm. Närheten till Göteborg Landvetter Airport och flertalet järnvägsförbindelser är en del av Borås goda läge.

Med flyg
Göteborg Landvetter Airport, Västsveriges internationella flygplats, ligger halvvägs mellan Göteborg och Borås och erbjuder trafik till inte mindre än 90 destinationer nationellt och internationellt. Med buss eller bil tar du dig till och från flygplatsen på cirka 30 minuter.

Flixbus trafikerar sträckan Landvetter-Borås flera gånger dagligen med direktbussar som tar ca 30 minuter. Hållplatsen finns precis utanför terminalen (samma hållplats som Västtrafik använder).

Från flygplatsen tar du dig smidigt med Borås Flygtransfer, 0709-66 37 21

Med tåg eller buss
Det är både prisvärt och enkelt att ta sig med buss eller tåg till Borås. Väl på plats ligger Borås Resecentrum (dit såväl bussar som tåg anländer) centralt beläget med gångavstånd till det mesta.

Läs mer på:
sj.se
Nettbuss Bus4You
Flixbus
Västtrafik – reseplaneraren

Med bil
Borås är knutpunkt för fyra riksvägar, 40, 41, 42 och 27. Det går enkelt att ta sig med bil till Borås. På plats är ett gott råd att parkera bilen då det är gångavstånd till praktiskt taget allt i staden. All information du behöver om parkering finns på parkeringboras.se


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/brainweb/webapps/boraskongress.se/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro/includes/api/api-template.php on line 499
 

Hitta hit


Centralt beläget mitt i högskolenavet.